Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Jótékonysági focigála lesz Salgótarjánban

2010.01.05. 09:08

Szombaton rendezik meg Salgótarjánban az újabb jótékonysági futballfesztivált, a Nemzetközi Gabora Gálát, amelynek bevételét hagyományosan egy oktatási intézmény kapja. Gabora János, a gála névadó főszervezője az MTI-nek elmondta, hogy az idén 11 csapat mérkőzik meg egymással a városi sportcsarnokban, ahol bemutató és gálamérkőzéseket is rendeznek. A sportszeretők 1989. november 5-én fogtak össze először a gyerekekért, azóta több mint 50 millió forintot juttatott az intézményeknek a rendezvény. A jótékonysági torna mostani kedvezményezettje az idén fennállása 140. évfordulóját ünneplő salgótarjáni Petőfi Sándor Általános Iskola.

A hagyományos salgótarjáni eseményt nem csak a városban élők szeretik, vannak rendszeresen visszajáró sportolók is, így Nyilasi Tibor és Détári Lajos neve már éppúgy fémjelzi a gálát, mint Gabora Jánosé. A korábbi kiváló labdarúgók egyre fiatalabb társakkal találkoznak Salgótarjánban, így nem csak a régi öltözői hangulatot eleveníthetik fel, hanem parázs hangulatú meccseket is játszanak a mindig zsúfolt nézőtér előtt. A Ferencvárosi Sasok csapatában pályára lép Ebedli Zoltán, Pintér Attila, Vincze Ottó, a Videotont erősíti Disztl Péter, Csuhai József, Csató Sándor. Az Újpest FC tagja lesz Véber György, Urbán Flórián, Egressy Gábor, Sebők Vilmos, a Tatabányáé Gelei Károly és Kiprich József. A csoportmérkőzéseken velük mérkőzik meg a Hotel Salgó és a Dunaszerdahely csapata. Bemutató mérkőzést játszik a Coca-Cola Válogatott és a Gyöngyös AK.

A gálamérkőzéseken három együttest láthat a közönség. A parlamenti válogatott mások között Keller Lászlóval, Csampa Zsolttal érkezik. Az Örökös Kenu Bajnokok Válogatottjának tagja lesz Wichmann Tamás, Vaskúti István, Hüttner Csaba, Kozmann György és Vajda Attila, míg a Gabora Teamet erősíti Farkasházy Tivadar, Erdei Zsolt, Sisa Tibor, Beleznai Endre, Hajdú B. István és Bicskei Bertalan. A tornát az utóbbi nyolc évben hatszor a Ferencváros nyerte, legutóbb 2008-ban büntetőkkel diadalmaskodott az UTE fölött, egy éve a Besztercebánya csapata bizonyult a legjobbnak.