Etelka, Aletta
-5 °C
0 °C

Alapítványt hoztak létre Robert Enke emlékére

2010.01.06. 16:29 Módosítva: 2010-01-06 16:29:44

A segítségre szoruló, többek között depresszióban szenvedő sportolók támogatására alapítványt hoz létre a Német Labdarúgó Szövetség (DFB). Mindezt Theo Zwanziger, a szövetség elnöke jelentette be szerdán, utalva arra, hogy az alapítvány a tavaly novemberben súlyos depressziója miatt öngyilkosságot elkövető válogatott kapuvédő, Robert Enke nevét viseli majd. Az alapítvány létrehozásában részt vesz a Német Labdarúgó Liga és Enke anyaegyesülete, a Hannover 96 is. A Robert Enke Alapítvány hivatalosan január közepén jön létre, és abban az alapítók megfelelő pénzösszeggel vesznek részt.

A tervek szerint mindenekelőtt azoknak a sportolóknak igyekeznek támogatást nyújtani, akik sporttevékenységük következtében különböző egészségügyi problémákkal - mindenekelőtt depresszióval - küszködnek. Továbbá - Robert Enke emlékére és kívánságára - az alapítvány külön figyelmet fordít a szívbeteg gyermekek támogatására.

Enkéről közvetlenül öngyilkossága után derült ki, hogy hét éve depresszióban szenvedett. A betegség még inkább elhatalmasodott rajta azt követően, hogy három évvel ezelőtt - szívbetegség következtében - elvesztette kétéves kislányát.