Ödön
1 °C
11 °C

Elmaradhat a Premier League hétvégi fordulója

2010.01.08. 10:24

A hét közben elhalasztott bajnoki és kupameccsek után a szombat-vasárnapi Premier League-programot is jelentősen befolyásolhatja a hóhelyzet Angliában, mert bár a futballpályák jó állapotban vannak, a stadionok körüli közlekedés továbbra is nehézkes.

A kiírás szerint a 21. forduló szombati nyitómérkőzését az éllovas Chelsea játssza a Halmosi Pétert is foglalkoztató Hull City otthonában. A Kékek számára ugyanúgy kötelező a győzelem az utolsó előtti helyen álló gárda ellen, mint a másik londoni sztárcsapatnak, az Evertont fogadó Arsenalnak. Arsene Wenger együttese a mostani idény nyitókörében 6-1-re gázolta el az akkor házigazda liverpooliakat, s most is egyértelmű esélyese a párharcnak.

A második helyen álló, címvédő Manchester United a Birmingham Cityhez látogat, a negyedik Tottenham Hotspur pedig az FC Liverpool otthonában szerepel. A Fulham (Gera Zoltán) a sereghajtó Portsmouth-t, a Sunderland (Fülöp Márton) a Boltont, a West Ham United (Kurucz Péter) pedig a Wolverhamptont látja vendégül a hétvégén - ha nem szól közbe az időjárás.