Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A hosszabbításban mentett pontot az Arsenal

2010.01.09. 18:06 Módosítva: 2010-01-09 18:07:31

Nehéz időjárási körülmények között rendezték az angol futballbajnokság 21. fordulójának egyetlen szombat délutáni meccsét. A végig szakadó hóesésben az Arsenal kétszer is kiegyenlítette az Everton előnyét, mindkétszer egy védőről megpattanó labda csapta be Tim Howard kapust. Az első félidőben Osman szerzett a vendégeknek vezetést, majd nem sokkal később Denilson lövése pattant meg éppen az első gól szerzőjén, ami megzavarta az Everton-kapust.

A második félidőben jobban játszott az Everton és egy nagyszerű kiugratásból Pienaar pazarul emelt Almunia felett a kapuba. Mégsem sikerült 1996 után újra nyerni az Evertonnak az Arsenal stadionjában, mert a hosszabbítás perceiben a csereként beállt Tomás Rosicky lövése, Neill lábán változtatott irányt és vágódott az elvetődő Howard felett a kapuba. 2-1-nél a vendégek cserecsatára Vaughan eldönthette volna a meccset, de óriási ziccerben hibázott. Az Arsenal maradt a 3., az Everton pedig a 12. helyen.