Judit
3 °C
7 °C

Az NNI nem adott információt a futball bundaügyről

2010.01.14. 15:22 Módosítva: 2010-01-14 15:24:48

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) nem erősítette meg, hogy egy volt válogatott labdarúgó ellen bizonyítékai lennének a tavaly kirobbant fogadási botránnyal kapcsolatban. Az NNI csütörtökön az MTI érdeklődésére jelezte, hogy egy napilap szerdán négy kérdéssel fordult az irodához, melyek közül arra: "Igaz-e, hogy egy korábbi válogatott labdarúgó ellen bizonyítékai vannak a Nemzeti Nyomozó Irodának?", a nyomozás érdekeire hivatkozva nem válaszolt.

A Bors csütörtöki számában egy bennfentesre hivatkozva azt írta, hogy két korábbi élvonalbeli labdarúgót érintettségére vannak adatai az NNI-nek, s egyikük, egy korábbi válogatott, légiósként három országban megfordult hátvéd bűnössége bizonyítható.

Az NNI-nek az MTI számára küldött válaszából kiderül, hogy a nyomozást 2009. december 1-vel indították meg, s jelenleg a tanúk kihallgatása és iratok beszerzésére folyik. Az iroda a bochumi rendőr-főkapitányságtól korábban megkapta a bochumi ügyészségnek a fogadási botránnyal kapcsolatosan készített németországi nyomozást összefoglaló anyagát. Az NNI jelenleg egyéb információt nem kíván közölni az üggyel kapcsolatban, mert az a nyomozás eredményességét veszélyeztetné.