Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Még mindig nem adták el a Vasas futballcsapatát

2010.01.15. 18:57

A Vasas SC vezetése megállapodott a labdarúgócsapatot működtető társaság vevőjelöltjével, egy luxemburgi bejegyzésű svájci-olasz cégcsoporttal.  Ezt a klub honlapján pénteken közleményben közölte, a megállapodás azonban nem jelenti azt, hogy a futballcsapatot végleg eladták volna a befektetőnek.

A Vasas tavaly november 26-án előszerződést kötött az együttest működtető gazdasági társaság 99 százalékos tulajdonrészének értékesítéséről. Az előszerződést pénteken megerősítették a felek.

"Biztosan sokan várták, hogy ma bejelentsük az eladás végleges lezárását. De a mai napon a lezárásra nem volt lehetőség" - mondta Markovits László, az ügyvezető elnök.

"Ettől függetlenül határozott előrelépésként értékelem a fejleményeket, hiszen a korábbi előszerződés feljogosította a feleket, hogy indoklás nélkül 2010. január 16-ával elállhassanak az együttműködéstől, amely nem történt meg és a mai megállapodás alapján pénzügyi következmények nélkül már nincs is erre lehetőség. Az egyetlen oka annak, hogy a végleges aláírásra nem került sor, hogy a teljes pénzügyi átvilágítás még nem fejeződött be, hiszen hiteles és végleges adatokkal október 31-ig rendelkezünk és az utolsó két hónap átvizsgálása még folyamatban van".

A felek megegyeztek abban, hogy a befektető kötelezettséget vállal a gárda további finanszírozására, amelyet egyébként  már január 1-től megkezdett. A vevő részéről megbízott könyvvizsgáló és pénzügyi tanácsadó cég által végzett átvilágítás 2009. október 31-el bezárólag rendben lezajlott, annak eredményét a vevő elfogadta, továbbá - a Vasassal egyetértésben - megbízta a céget, hogy a tavalyi üzleti év utolsó két hónapjának átvizsgálását február 15-ig fejezze be.

"A vevő tulajdonszerzésére 2010 február második felében kerülhet sor. A Vasas elnökségének véleménye szerint ennek semmilyen akadálya nem lehet, hiszen a 2009. október 31-ig tartó időszak átvilágítása a Vasas Futball Kft. gazdálkodásában mindent rendben talált, a Vasas SC ügyvezetése szerint a novemberi, decemberi adatokkal sem lesz semmilyen probléma" - olvasható a közleményben.