Ágnes
-5 °C
2 °C

Még mindig nem adták el a Vasas futballcsapatát

2010.01.15. 18:57

A Vasas SC vezetése megállapodott a labdarúgócsapatot működtető társaság vevőjelöltjével, egy luxemburgi bejegyzésű svájci-olasz cégcsoporttal.  Ezt a klub honlapján pénteken közleményben közölte, a megállapodás azonban nem jelenti azt, hogy a futballcsapatot végleg eladták volna a befektetőnek.

A Vasas tavaly november 26-án előszerződést kötött az együttest működtető gazdasági társaság 99 százalékos tulajdonrészének értékesítéséről. Az előszerződést pénteken megerősítették a felek.

"Biztosan sokan várták, hogy ma bejelentsük az eladás végleges lezárását. De a mai napon a lezárásra nem volt lehetőség" - mondta Markovits László, az ügyvezető elnök.

"Ettől függetlenül határozott előrelépésként értékelem a fejleményeket, hiszen a korábbi előszerződés feljogosította a feleket, hogy indoklás nélkül 2010. január 16-ával elállhassanak az együttműködéstől, amely nem történt meg és a mai megállapodás alapján pénzügyi következmények nélkül már nincs is erre lehetőség. Az egyetlen oka annak, hogy a végleges aláírásra nem került sor, hogy a teljes pénzügyi átvilágítás még nem fejeződött be, hiszen hiteles és végleges adatokkal október 31-ig rendelkezünk és az utolsó két hónap átvizsgálása még folyamatban van".

A felek megegyeztek abban, hogy a befektető kötelezettséget vállal a gárda további finanszírozására, amelyet egyébként  már január 1-től megkezdett. A vevő részéről megbízott könyvvizsgáló és pénzügyi tanácsadó cég által végzett átvilágítás 2009. október 31-el bezárólag rendben lezajlott, annak eredményét a vevő elfogadta, továbbá - a Vasassal egyetértésben - megbízta a céget, hogy a tavalyi üzleti év utolsó két hónapjának átvizsgálását február 15-ig fejezze be.

"A vevő tulajdonszerzésére 2010 február második felében kerülhet sor. A Vasas elnökségének véleménye szerint ennek semmilyen akadálya nem lehet, hiszen a 2009. október 31-ig tartó időszak átvilágítása a Vasas Futball Kft. gazdálkodásában mindent rendben talált, a Vasas SC ügyvezetése szerint a novemberi, decemberi adatokkal sem lesz semmilyen probléma" - olvasható a közleményben.