Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A FIFA nem tiltja el a kezező Henryt

2010.01.18. 18:23

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) nem marasztalja el Thierry Henryt, aki a francia válogatott írek elleni, párizsi világbajnoki pótselejtezőjén kezezéssel teremtett kihagyhatatlan helyzetet. A fegyelmi bizottság a hétfői döntést azzal indokolta, hogy "nincs olyan jogi előírás, amely alapján szankcionálni lehetne egy, a hivatalos személyek által nem észlelt cselekedetet. A fegyelmi bizottság arra a következtetésre jutott, hogy nincs jogi alapja ennek az esetnek a megítélésére, mivel a kezezés nem minősül olyan súlyos tettnek, amire a FIFA fegyelmi szabályzatának 77. cikkelye vonatkozik".

A pótselejtező november 18-i visszavágójának hosszabbításában, a 103. percben Henry kézzel vette le a labdát, mielőtt William Gallashoz továbbított, aki aztán kialakította az 1-1-es, összesítésben 2-1-es végeredményt. A svéd bíró, Martin Hansson nem látta a szabálytalanságot. Henry a kezezést a lefújás után elismerte. Az írek újrajátszást szorgalmaztak, de a FIFA közölte, hogy erre nincs lehetőség.