Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Két év múlva lesz új Fradi-stadion

2010.01.19. 11:35

Az előzetes tervek szerint 2012-re készül el a Ferencváros labdarúgóklub új stadionja, a felújítást az idén nyáron szeretnék elkezdeni - derült ki az egyesület keddi sajtótájékoztatóján.

Gerstl Alexander, az FTC nemzetközi kapcsolatokért és a stadionrekonstrukcióért felelős igazgatója elmondta: jelenleg előzetes építési engedéllyel rendelkeznek, amely még nem jogerős, azonban a cél az, hogy a tavasszal minden akadály elháruljon a beruházás elől, s azt a nyáron el lehessen kezdeni. A sajtótájékoztatón mutatták be hivatalosan az egyesület három új futballistáját, a válogatott Csizmadia Csabát, aki 2014. június 30-ig írt alá, valamint a két angol igazolást, Sam Stockleyt és Anthony Lee Eldinget, akik egyaránt 1,5 évre szóló megállapodást kötöttek a Ferencvárossal.

Berki Krisztián, az FTC labdarúgó Zrt. vezérigazgatója elárulta, hogy a korábbi válogatott Filkor Attila leigazolásának ügyében már megszületett a megállapodás az olasz Internazionaléval, az egyezség értelmében azonban meg kell várni a következő másfél hetet, mert ha ebben az időszakban a milánóiak szakmailag jobb ajánlatot kapnak a magyar játékosért, akkor azt megfontolják. Berki hozzátette, hogy továbbra is szeretnék megvásárolni a Debrecentől Oláh Lórántot, ugyanakkor az angol James Ashmore és Samuel Wedgbury nem tér vissza az Fradihoz.
A vezérigazgató kitért arra is, hogy a vezetőség a szezon végén az első hat között szeretné látni a Ferencvárost - amely az őszt a 11. helyen zárta -, s azt is elmondta, biztos benne, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) engedélyezi a munkát a pro licenccel nem rendelkező Craig Short vezetőedzőnek.
"Ha más tréner is dolgozik az NB I-ben ilyen licenc nélkül, akkor úgy gondolom, hogy velünk sem fognak kivételt tenni - fogalmazott. - Mi határozottan fogunk fellépni az ügyben, és reméljük, hogy nem ütközünk semmilyen problémába, de természetesen rendelkezünk B-tervvel, ha esetleg Short nem ülhetne le a kispadra."

Mike Farnan gazdasági igazgató elmondta, hogy a máltai kormány meghívására az NB I-es gárda és a vezetők péntektől két hetet töltenek el a szigeten, ahol több potenciális szponzorral is tárgyalásokat folytatnak majd, a csapat pedig edzőtáborozik és négy felkészülési találkozót játszik.