Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mali tiltakozás a hétfői döntetlen miatt

2010.01.19. 19:58

A hétfői, gólnélküli döntetlennel végződött Angola-Algéria mérkőzés kapcsán a mali illetékesek hivatalos tiltakozást nyújtottak be kedden az Afrikai Labdarúgó Szövetséghez (CAF), miután a végeredmény az ő válogatottjuk búcsúját - és a két érintett továbbjutását - jelentette a kontinensviadalon. A mali szövetség főtitkára, Boubacar Thiam azt írta a CAF-hoz eljuttatott levélben, hogy az ominózus meccs második félideje a futball paródiája volt.

„Mindkét csapat úgy játszott, hogy maradjon a 0-0, amely mindkettőjüknek előnyös volt. Ez a viselkedés ellentétes a FIFA etikai és sportszerűségi kódexével, és elítélendő” - fogalmazott.

Mali hiába győzte le 3-1-re Malawit, a másik találkozón született békés döntetlen nyomán a házigazda Angola és Algéria jutott a negyeddöntőbe.

„Nem volt semmiféle megállapodás az angolaiakkal. Soha nem tennénk ilyet” - reagált a vádakra Rabah Saadane algériai tréner.