Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nehéz lesz elfogadtatni a 6+5-ös szabályt

2010.01.25. 14:01 Módosítva: 2010-01-25 14:01:21

Schmitt Pál szerint nagyon sok kerekasztal-beszélgetést, konferenciát kell tartani a jövőben ahhoz, hogy elfogadtathassák a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) által szorgalmazott 6+5-ös szabályt, vagyis hogy minden klubcsapat kezdő tizenegyében minimum hat hazai játékos szerepeljen. A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke az Európai Parlament alelnökeként nyilatkozott erről a FIFA magazinjának legfrissebb számában.

A cikk szerint a sportvezető-politikus a szabálytervezet egyik komoly támogatója a kontinensen. Ezt többek között azzal indokolta, hogy a 6+5-ös terv segíthet abban, hogy minél több gyerek kezdjen sportolni, látva azt, hogy ha küzd és dolgozik, akkor van esélye a legjobbak között futballozni. Schmitt nagyon nagy gondnak nevezte, hogy a fiatalok egyre kevesebbet sportolnak Európában, 60 százalékuk egyáltalán nem is mozog.