Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Maradona fizetett volna, hogy ne büntessék meg

2010.01.26. 11:30

A nyári, dél-afrikai világbajnokságra kijutott argentin válogatott irányítója, Diego Maradona szomorúan vette tudomásul, hogy a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) novemberben két hónapra eltiltotta őt szövetségi kapitányi feladatainak ellátásától, pedig még fizetni is kész lett volna azért, hogy ne büntessék meg. Erről az egykori kiváló futballista San Juanban, a keddi Argentína-Costa Rica barátságos válogatott meccs előtt tartott sajtótájékoztatóján nyilatkozott.

„Kértem, hogy ne tartsanak távol a játékosaimtól, mert kevés az időnk a világbajnokságig, de nem hallgattak meg. Pedig azzal a pénzzel, amit felajánlottam, egy új stadiont tudtak volna építeni Dél-Afrikában” – mondta Maradona.

Az argentin, akinek felfüggesztése január 15-én járt le, azért kapta a FIFA-eltiltást, mert trágár szavakkal és rendkívül arrogáns stílusban vágott vissza a korábban őt keményen bíráló argentin sajtónak az után, hogy csapata a dél-amerikai selejtezősorozaton Uruguay idegenbeli 1-0-s legyőzésével végül is kiharcolta a világbajnoki részvételt.