Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem engedik ki a huligánokat Dél-Afrikába

2010.01.26. 14:40

A brit kormány igyekszik megakadályozni, hogy a korábban a stadionokból kitiltott mintegy 3800 szigetországi huligán a nyári labdarúgó-világbajnokság idején a Dél-afrikai Köztársaságba utazzon.

A rendzavarókra eddig is kiemelten figyeltek, ugyanis valamennyi nemzetközi mérkőzés előtt kötelesek voltak leadni útlevelüket a rendőrségen. A belügyminisztérium szerint a kormány meg fogja hosszabbítani ezeket az úgynevezett ellenőrző időszakokat annak érdekében, hogy meggátolja ezen szurkolók külföldi utazásait.

A korábbi intézkedések nyomán az elmúlt idényben két százalékkal csökkent az őrizetbe vételek száma angliai és walesi labdarúgó-mérkőzéseken. A 3752 érintett nagyjából a fele rendzavarásért, harmada ittasan elkövetett agresszív cselekedetért került kapcsolatba a rendőrséggel, de a jegyüzérkedés és a bántalmazás is szerepel a listán.