Zelma, Rajmund
-5 °C
-1 °C

Sneijdert két meccsre eltiltották

2010.01.26. 18:29

Jose Mourinhónak, a bajnoki éllovas Internazionale vezetőedzőjének meg kell jelennie az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) fegyelmi bizottsága előtt a vasárnapi, AC Milan elleni 2-0-ás győzelem után tett nyilatkozatai miatt. A portugál szakember ellen azért indul eljárás, mert többek között azt mondta a lefújás után, hogy „mindent megtettek, hogy ne nyerhessünk ezen a meccsen”, illetve, „megértettem, hogy nem engedik korán megnyerni a bajnokságot”.

A tréner elsősorban holland irányítója, Wesley Sneijder kiállítása miatt volt mérges, de Lúcio piros lapját is nehezményezte, s annak ellenére dühöngött, hogy csapata biztosan, 2-0-ra megnyerte a derbit. Sneijdert a fegyelmi bizottság kedden két mérkőzésre tiltotta el.

A szövetség mindezek mellett a klub és Ernesto Paolillo ügyvezető igazgatója ellen is eljárást indított. A sportvezetőt azért vonnák felelősségre, mert megkérdőjelezte a (FIGC) pártatlanságát, amiért a Milan az eredeti menetrendet megváltoztathatta, hogy ne kelljen hét közben bajnokit pótolnia a rangadó előtt.