Árpád
-2 °C
4 °C

Stabil az állapota a fejbe lőtt futballistának

2010.01.26. 12:26 Módosítva: 2010-01-26 12:28:05

Kritikus, de stabil az állapota Salvador Cabanasnak, a paraguayi labdarúgó-válogatott csatárának, akit hétfő hajnalban fejbe lőttek egy mexikóvárosi bárban. Az orvosok egyelőre nem tudták eltávolítani a golyót a fejéből. A nyomozók szerint a 29 éves futballista - Dél-Amerika egyik legeredményesebb góllövője, az uruguayi El País című lap szerint 2007-ben a kontinens legjobbja - vitába keveredhetett a szórakozóhelyen, amelynek mosdójában érte a lövés. A tettest egyelőre keresik.

„A lövedéket nem vettük ki, mert ez több kárral járt volna, mint haszonnal. Ott, ahol van, nem veszélyeztet semmit” - fogalmazott az operáció után az orvosok képviseletében Ernesto Martinez, aki azonban azt még nem tudta megmondani, hogy a játékos túl van-e az életveszélyen.

Cabanas a mexikói America futballistája - a klub színeiben 2007-ben és 2008-ban is gólkirály volt a Libertadores Kupában -, hazája válogatottjával pedig a nyári, dél-afrikai világbajnokságra készült. A selejtezősorozatban hat góljával a paraguayiak legeredményesebbje volt.