Jenő
-2 °C
6 °C

Három hely biztos az argentin válogatottban

2010.01.27. 11:56

Lionel Messi, Juan Sebastian Verón és Javier Mascherano biztosan tagja lesz a dél-afrikai világbajnokságra utazó argentin labdarúgó-válogatottnak. Diego Maradona, a dél-amerikaiak szövetségi kapitánya legalábbis velük mindenképpen számol, de már más komoly jelöltjei is vannak. Amint azt a Costa Rica-iak felett kedden, barátságos mérkőzésen aratott 3-2-es győzelem után mondta, a vb-csapat hatvanszázalékosan összeállt a fejében, rövidesen harmincfős keretet alakít ki, melyet a vb-re hét játékossal kell majd szűkítenie.

A szakvezetőt hazájában sokszor kritizálták amiatt, hogy túlságosan sok futballistát hív be a válogatottba - 2008 év végi kinevezése óta 94-et próbált ki -, ő maga azonban ezt a gyakorlatot egyáltalán nem tartja elvetendőnek. „Bármit is mondjanak, folytatom a próbákat” - jelentette ki.

Ebből a szempontból is volt fontos a keddi, San Juan-i összecsapás, melyen a légiósok távollétében néhány hazai bajnokságban szereplő jelölt jó pontokat szerzett. „Clement Rodriguez, José Sosa, Walter Erviti, Juan Mercier és Nicolas Gaitan játéka tetszett” - közölte Maradona, aki a csapatért korábban sokat tett két játékost külön is méltatott.

„Palermónak köszönhetjük a részvételi jegyünk felét, Bolatti pedig kijuttatott bennünket a világbajnokságra” - fogalmazott a szakvezető, utalva arra, hogy a selejtezősorozat végén előbbi a peruiak ellen rúgott fontos, győztes gólt, utóbbi pedig Uruguayban. A vb-felkészülés során még a jamaicai, a német és az izraeli válogatottal mérkőző argentinok Görögországgal, Nigériával és a Koreai Köztársasággal találkoznak majd a dél-afrikai vb csoportszakaszában.