Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Eltiltotta Togót az afrikai szövetség

2010.01.30. 14:27 Módosítva: 2010-01-30 14:27:36

A togói válogatott a csapat buszát ért támadás miatt lépett vissza a most is zajló Afrika-kupától. A kontinentális szövetség, a CAF és elnöke szombaton azt közölte, a válogatott a visszalépés miatt nem vehet részt a soron következő két tornán. Issa Hayatou, a szövetség elnöke szerint azért hoztak ilyen döntést, mert a togóiak a kormány nyomására utaztak haza. A togói válogatott ért támadásban ketten meghaltak, többen, köztük a kapus Kodjovi Obilale súlyosan megsebesült.

"A játékosok pályára akartak lépni a csoportmeccseken, de a togói kormány nem engedte őket - közölte szombaton az afrikai szövetség (CAF) illetékese. - Mivel a politikai beavatkozás ellenkezik az alapszabályunkkal, Togót kizárjuk a következő két kupáról, és 50 ezer dolláros bírsággal sújtjuk."