Norbert, Cintia
12 °C
26 °C
Index - In English In English Eng

Szombaton lesz 100 éves a DVTK

2010.02.05. 09:55

Szombaton ünnepli megalapításának 100. évfordulóját a Diósgyőr-Vasgyári Testgyakorlók Köre, ebből az alkalomból Miskolc városa ünnepséget szervez a Városháza térre, ahol 16 órától zajlanak a programok. A rendezvényen a jelenlegi és egykori játékosok köszöntése mellett szerepel az Irigy Hónaljmirigy turnéindító koncertje is. Előtte - ha az időjárás engedi - 14 órakor egy román másodosztályú együttes ellen játszik mérkőzést a DVTK labdarúgócsapata.

„Aki valaha járt már Miskolcon, az tapasztalta: a DVTK egyfajta vallás, életérzés 800 éves városunkban - nyilatkozta Káli Sándor polgármester arról, hogy mit jelent Miskolc számára az egyesület. - A klub egyike azon kevés pozitív töltetű összetartó elemnek a miskolci lakosság körében, amely ugyanazt jelenti a fiataloknak és az idősebbeknek egyaránt, generációkat köt össze.”

Oláh Ferenc, a DVTK legeredményesebb csapatának kapitánya elmondta, hogy a centenáriumhoz csatlakozva létrehoztak egy Diósgyőr100 egyesületet, melynek célja többek között összegyűjteni az emléktárgyakat, ezzel is segítve azt a kiállítást, amely méltó módon mutathatja be az elmúlt egy évszázadot. A futballista arra kérte a sportbarátokat, hogy a szombati rendezvényen minél többen viseljenek piros és fehér színű öltözéket. Az 1910-ben alapított egyesületnek nyolc szakosztálya van, a legnépszerűbb a labdarúgócsapat. A DVTK legnagyobb sikere az 1978/79-es élvonalbeli futballbajnoki szezonban megszerzett bronzérem, valamint az 1977-es és 1980-as kupagyőzelem.