Gyöngyi
4 °C
14 °C

Mancini Manchesterbe vinné Higuaínt és Gagót

2010.03.14. 15:51

A Manchester City olasz vezetőedzője, Roberto Mancini arra igyekszik rábírni az angol klub arab tulajdonosait, hogy vásárolják meg a Real Madrid két argentin futballistáját, Gonzalo Higuaínt és Fernando Gagót.

Az itáliai szakember szerint a két játékosért érdemes lenne akár 50 millió eurót is megadni - írta internetes kiadásában szombaton a Marca című madridi sportnapilap. Mancini úgy látja, hogy Higuaínék nyári érkezésével nem csupán jelentősen megerősödne a City, de reálissá válna az angol bajnokság megnyerésére vonatkozó terv is.

Hogy a spanyol királyi klub mit szól az ajánlathoz, nem tudni, ami tény: Gago mostanság alig jut szóhoz - még csereként is - a Realban, ugyanakkor Higuaín az egyik legeredményesebb támadóvá lépett elő, így róla aligha mondanának le egykönnyen a spanyol bajnoki címre pályázó együttesnél. Anyagilag azonban egyértelműen jól járna a Real Madrid, hiszen annak idején a két légióst együttesen 33 és fél millió euróért szerezték meg.

Gagóért tett már korábban ajánlatot a Manchester City: a téli átigazolási időszakban az angolok 18 millió euróért vitték volna a középpályást, ám az üzletből akkor semmi sem lett.