Dénes
3 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

Anglia Bulgária ellen kezdi az Eb-selejtezőt

2010.03.25. 16:28

Hazai környezetben, a bolgárok ellen játssza első Európa-bajnoki selejtezőjét az angol labdarúgó-válogatott. Azokban a csoportokban, amelyekben a szövetségek nem tudtak megállapodni egymással a menetrendről, csütörtökön tartották a sorsolást a kontinentális szövetség Tel-Avivban zajló éves kongresszusán.

Ezt az módszert négy esetben kellett alkalmazni, így az angolokat, a bolgárokat, a svájciakat, a walesieket és a montenegróiakat felvonultató G csoportban is. E mellett a B (Oroszország, Szlovákia, Írország, Macedónia, Örményország, Andorra), az F (Horvátország, Görögország, Izrael, Lettország, Grúzia, Málta) és a H (Portugália, Dánia, Norvégia, Ciprus, Izland) csoportban kellett külön sorsolni.

Az első fordulót szeptember 3-án játsszák. A B-ben Örményország-Írország, Andorra, Oroszország, Szlovákia-Macedónia, az F-ben Görögország-Grúzia, Izrael-Málta, Lettország-Horvátország, a G-ben Montenegró-Wales, Anglia-Bulgária, a H-ban Portugália-Ciprus, Izland-Norvégia meccseket rendeznek. A további menetrend az UEFA honlapján olvasható.

A magyar válogatott képviselői már korábban megállapodtak a riválisokkal a menetrendről, Erwin Koeman alakulata szeptember 3-án, Svédországban kezdi a 2012-es Eb kvalifikációs sorozatát.