Fülöp, Evelin
8 °C
19 °C
Index - In English In English Eng

Halálos fenyegetést kapott a Lazio elnöke

2010.05.04. 13:37

Halálosan megfenyegették Claudio Lotitót, a Lazio labdarúgócsapatának tulajdonosát és elnökét, aki kedden az olasz médiának elmondta, hogy vasárnap, az Internazionale elleni bajnoki mérkőzés előtt pisztolygolyókat tartalmazó borítékot kapott.

„Mindig is nagy hangsúlyt fektettünk a biztonságra, a sport szellemének megőrzésére, s arra, hogy senki ne legyen áldozata szóbeli vagy testi erőszaknak - nyilatkozta Lotito. - Ugyanakkor újra olyan magatartással találjuk szembe magunkat, amely sérti a Lazio szurkolóit és gyűlöletet kelt, de leginkább Róma sportéletét sújtja.”

Az 52 éves elnök hozzátette, véleménye szerint senkinek sincs joga ahhoz, hogy megkérdőjelezze a futballklub vezetőinek és játékosainak lojális sportolói magatartását.

A városi rivális, a listavezető Internazionalét kétpontos hátránnyal követő AS Roma drukkerei és az egyesület vezetői is kifogásolták, hogy vasárnap a Lazio hívei mindvégig a 2-0-ra győztes milánóiaknak szorítottak, saját kedvenceiket pedig kifütyülték a támadásoknál.

„Így abszurdnak tűnik az a megállapítás, hogy a miénk a világ legszebb bajnoksága. Az Inter helyében szégyellném magam egy efféle győzelem után” - jegyezte meg az összecsapás után Rosella Sensi, az AS Roma elnöke.