Edina
2 °C
18 °C

30 milliós Családi Foci Program

2010.06.01. 13:30

Olyan 30 millió forintos Családi Foci Programot hirdetett meg az E.ON Hungária Zrt., amelyből utánpótlás-neveléssel foglalkozó labdarúgóklubok és -szakosztályok részesülhetnek.

„A pályázat a családok közös sportos időtöltésére helyezi a hangsúlyt. Azt szeretnénk, hogy a labdarúgás ne szétválassza, hanem összekapcsolja a családokat” – jelentette ki a keddi sajtótájékoztatón Konrad Kreuzer, a cég magyarországi igazgatósági elnöke. A Családi Foci Program nagykövete Vincze Ottó lett, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy Magyarországon csak minden tizedik ember sportol rendszeresen. Az egykori válogatott játékos reméli, hogy a program segítéségével ez a mutató a jövőben javulni fog, sőt, talán új magyar tehetségek is feltűnnek.

A programra olyan labdarúgóklubok, -egyesületek, és -szakosztályok adhatják be pályázatukat, amelyeknél jelenleg is folyik utánpótlásképzés, s van elképzelésük arra, hogyan, milyen rendezvényekkel tudják népszerűsíteni a futballt a családok körében. Itt szóba jöhetnek például hétvégi családi sportprogramok, családi szektor kialakítása egy-egy rangadón, vagy akár kedvezményes meccsjegyek és bérletek kiosztása. A 30 millió forintból összesen tíz klub, vagy szakosztály részesülhet, egyenként 3-3 millió forinttal. Az érdeklődőknek június 22-ig regisztrálniuk kell a cég honlapján, a pályázatokat pedig június 29-ig lehet benyújtani. A bíráló bizottságnak neves szakemberek lesznek a tagjai, többek között Vincze Ottó.