Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Csányi Sándor már kedden MLSZ-elnök lehet

2010.07.05. 13:24

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) kedden 11 órától, telki edzőközpontjában tartja rendkívüli tisztújító közgyűlését, amelyen szinte biztosan az egyedüli elnökjelöltként induló Csányi Sándort, az OTP elnök-vezérigazgatóját választják meg a küldöttek a szervezet élére.

A közgyűlés egyetlen igazi kérdése az elnökségi tagok megválasztása lesz. Csányi kifejezett kérése volt, hogy a közgyűlésig a profik és az amatőrök is állapodjanak meg egy-egy jelöltben. Előbbieknek Tarsoly Csaba, a Győri ETO FC tulajdonosa lesz a jelöltje, ugyanakkor az amatőröknél nem született egyezség: Dankó Béla, a Békés Megyei Labdarúgó Szövetség elnöke, Orell Zsolt, a Bács-Kiskun Megyei Labdarúgó Szövetség elnöke, továbbá Nemes Ferenc és Helmeczy László korábbi MLSZ-alelnökök is összegyűjtötték a szükséges ajánlószelvényeket.

Csányi hat jelöltje az elnökségbe Vizi. E. Szilveszter akadémikus, az MTA korábbi elnöke, Kovács Árpád, az Állami Számvevőszék korábbi elnöke, Bánki Erik, a parlament sport- és turizmus bizottságának fideszes elnöke, Berzi Sándor, a Videoton FC ügyvezetője, az MLSZ korábbi főtitkára, Anthony Radev, a McKinsey Company partnere és Borbély Zoltán, a Legfőbb Ügyészség szóvivője lesz.

Csányit az MLSZ kérte fel, hogy vállalja el a pozíciót, az 57 éves üzletember ezt olyan feltétellel fogadta el, hogy az MLSZ módosítsa az alapszabályát. Erre június 14-én sor is került, akkor a küldöttek komolyabb vita nélkül az összes kért, az MLSZ-elnökség, továbbá a Videoton FC által kidolgozott és beterjesztett módosítást elfogadták. Az új alapszabály szerint bővült az MLSZ elnökségének hatásköre, a testület dönt a jövőben a szövetségi kapitány, a sportigazgató és a nemzetközi igazgató mellett a megyei szövetségek vezetőinek kinevezéséről, valamint visszahívásáról.