Piroska
-1 °C
5 °C

Biztos a háttere a szolnoki futball utánpótlásának

2010.07.07. 20:18

Biztos alapokra helyezték az első osztályban frissen feljutott Szolnoki MÁV FC labdarúgóklub utánpótlását, ugyanis Nyerges Zsolt, helyi üzletember támogatja a jövőben a fiatalokat. Az erről szóló ötéves megállapodást a támogató és Ferencz Gábor, a klub elnöke írta alá szerdán, sajtótájékoztató keretén belül.

Ferencz elmondta: nagy öröm, hogy 62 év után ismét első osztályú labdarúgó-mérkőzések lesznek a Tisza-parti városban, és a feljutás szép fegyvertény volt, de az igazi munka csak ezután kezdődik. Bár eddig is volt 250 utánpótlás korú, köztük száz óvodás focistapalántájuk, az élvonalba jutás miatt azonban 14 utánpótlás csapatot és egy NB III-as együttest kell versenyeztetni. Ennek a feladatnak a megoldásához a pénzügyi hátteret önmagukban nem tudták volna biztosítani, ezért volt szükség egy financiális segítőre. Nyerges Zsolt személyében ezt megtalálták, aki közismerten a város férfi kosárlabda-, és vízilabdacsapatának támogatója is - tette hozzá Ferencz Gábor.

„Szívügyem, hogy a gyerekek egészséges életmódban nőjenek fel, és a mai világ totális erkölcsi káoszában a sport jelenthet fogódzót számukra a felnőtté válás folyamatában” - fogalmazott Nyerges Zsolt.

Szavai szerint nem egy klasszikus futballakadémiát terveznek, de azt igen, hogy a szolnoki és a környéken élő fiatalok minél többen focizzanak az utánpótlás csapatokban. Bejelentette, hogy az utánpótlás szakág vezetőjének Tajti Józsefet kérte fel, aki az elmúlt években több focisuli felépítésén munkálkodott. Újságírói kérdésre válaszolva közölte: várhatóan 30-40 millió forintba kerül majd a MÁV FC éves működtetése a korábbi 15 millió forint helyett. Jelezte, minden forint kiadását meggondolják, mert a takarékosságnak vezérelvnek kell lennie, akárcsak a többi sportágban.

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft