Mátyás
-6 °C
1 °C
Gyorskorcsolya
ma 12:00

Anelka: Mindenképpen kirobbant volna a vita

2010.07.15. 14:38

Nicolas Anelka szerint nélküle is mindenképpen vita robbant volna ki a francia válogatottnál a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon, mert már rendkívül feszült volt a hangulat a játékosok és Raymond Domenech szövetségi kapitány között.

"Ha nem én kezdem el, akkor más teszi meg, mert robbanásveszélyes volt a hangulat a csapatnál" - nyilatkozta a France-Soir című lapnak csütörtökön a Chelsea támadója, aki először szólalt meg a vb óta.

Az Európa-bajnok játékos a mexikóiak ellen vívott csoportmérkőzés szünetében összeszólalkozott Raymond Domenech szövetségi kapitánnyal. Ezt követően Anelkát hazaküldte a szakvezető, amire válaszul az együttes tagjai nem jelentek meg a következő tréningen.

“Ha lenne olyan játékos, aki edzeni akart volna, az mostanáig előállhatott volna a véleményével” - mondta Anelka arra vonatkozólag, hogy szerinte valamennyi játékos egyetértett az edzés bojkottálásával hazaküldését követően.

Anelka szavaival egybevág a válogatott középpályása, Jeremy Toulalan nyilatkozata, aki a múlt héten leszögezte: mivel közös elhatározás volt a bojkott, ezért az esetleges büntetésnek is kollektívnak kell lennie. A négy éve döntős francia válogatott egy ponttal, csoportutolsóként búcsúzott a dél-afrikai vb-től.