Eleonóra
-1 °C
2 °C
Jégkorong
Percről Percre

Tehetségkutató felfedezettjeivel mérkőzik a Ferencváros

2010.07.19. 13:39

Az április óta zajló Most Wanted futball tehetségkutató legjobbjaival mérkőzik meg a Ferencváros újjáalakuló csapata, kedden este 19.30-tól az Üllői úti Albert stadionban.

A 17-22 év között focisták számára meghirdetett tehetségkutatóra mintegy 1200 futballista jelentkezett, akikből 640 játékost tesztelt le április és május folyamán az Egervári Sándor és dr. Mezey György vezette szakmai stab. A legjobbnak ítélt 30 mezőnyjátékos és 4 kapus egy profi edzőtáborban készülhetett a Fradi elleni meccsre. A kezdő csapatból minden héten voltak kiesők, akiket az edzők adott héten a leggyengébbnek ítéltek meg, így a Fradi ellen a legjobbnak ítélt 16 játékos és 2 kapus lép majd pályára.

„Minden kezdeményezés fontos, ami a futball népszerűsítését segíti hazánkban” – mondta Prukner László a Ferencváros szakmai igazgatója. Ez a meccs is ezt a célt szolgálja, ezért a Ferencváros szívesen állt a kezdeményezés mellé. Bízunk abban, hogy a Most Wanted csapatában játszó fiatalok részére nem csak maga az edzőtábor, de a keddi meccs is egy életre szóló élmény marad.”

Egervári Sándor, a Most Wanted csapat vezetőedzője így értékelt az edzőtábor után, a meccs előtt: „Remélem, hogy a mérkőzés után mindenki egy osztállyal magasabb szintre tud lépni. Örülök, hogy rövid idő alatt kimondottan egységes csapattá kovácsolódott a társaság. Biztos vagyok benne, hogy a Fradi ellen tisztességesen helyt áll a Most Wanted csapat!”

A mérkőzés jótékony célt is szolgál, hiszen a meccsre egy pár piros cipőfűző lesz a belépő, amelynek bevételével a Bono (U2) által létrehozott (RED) összefogást támogatja a Nike. A (RED) összefogás résztvevői egyrészt felvilágosító programokkal, másrészt gyógyszerek biztosításával kívánnak fellépni a HIV/AIDS terjedése ellen Afrikában. A mérkőzésre a helyszínen a belépés ingyenes.