Géza
-11 °C
-4 °C
Curling
Percről Percre

Az UEFA kizárta a Real Mallorcát

2010.07.23. 10:22

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) kizárta az Európa Liga 2010/11-es küzdelmeiből a pénzügyi nehézségekkel küzdő spanyol Real Mallorcát. Az együttes az előző szezonban az ötödik helyen zárt a Primera Divisiónban, s megszerezte az indulási jogot, azonban az UEFA fegyelmi bizottsága szerint a klub nem teljesítette maradéktalanul a szerepléshez szükséges feltételeket.

„...az egyesület nem az UEFA klubokra vonatkozó szabályozásának megfelelően kapott licencet, és nem teljesítette azokat a kötelezettségeket, amelyeket ez a rendelkezés előír” - indokolt közleményében a kontinentális szervezet.

A barcelonai egyetem korábbi kimutatása szerint a Mallorcának nagyságrendileg 85 millió eurós adóssága van. A klub - amely meglepődött az UEFA döntésén - három napon belül fellebbezhet.

„Mélységesen csalódottak vagyunk és sajnáljuk ezt az ítéletet, amely példa nélküli, s amelyet nemcsak nekünk, de a szurkolóinknak is nehéz megérteni” - írta közleményében az egyesület. Az elmúlt hónapban a férfi tenisz-világranglista élén álló spanyol Rafael Nadal részvényese lett a klubnak, nagybátyja, a korábbi válogatott futballista, Miguel Angel Nadal pedig a július 2-án kinevezett új edző, a dán Michael Laudrup segítője lesz.