Fábián, Sebestyén
-2 °C
3 °C

Sergio Baptista maradhat az argentin kapitány

2010.07.31. 12:40

Az argentin labdarúgó-válogatott ideiglenesen megbízott szövetségi kapitányának kinevezett Sergio Batista hosszú távú megbízást kaphat, amennyiben a soron következő két barátságos találkozón megfelelő eredményt ér el a csapat.

Ezt Julio Grondona, az argentin szövetség (AFA) elnöke mondta el pénteken. A korábbi szakvezetővel, Diego Maradonával a hét elején - nagy vihart kavart vita kíséretében - szakító AFA első embere jelezte, hogy a nemzeti együttesnek augusztus 11-én Írország, illetve szeptember 7-én a világbajnok Spanyolország ellen is győznie kell ahhoz, hogy Batista kapitány maradhasson.

A válogatott a dél-afrikai világbajnokságon a negyeddöntőig jutott, ott azonban súlyos, 4-0-ás vereséget szenvedett Németország ellen, ennek ellenére a szövetség vezetői kitartottak Maradona mellett, s jelezték, hogy hosszabbítani szeretnének vele.

A tárgyalások során azonban komoly nézetkülönbség alakult ki a felek között, mert az AFA azt szerette volna, ha új stábbal dolgozik tovább a játékosként világbajnok legenda, ám ő ezt a feltételt nem fogadta el. A kedden ideiglenesen kinevezett Batista korábban az utánpótlás válogatottat irányította, mellyel a pekingi olimpián aranyérmet nyert.