Hortenzia, Gergő
8 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Fegyelmi eljárás vár a francia válogatott tagjaira

2010.08.06. 17:19

Fegyelmi bizottsága elé idézte a helyi sportági szövetség (FFF) a francia labdarúgó-válogatott öt játékosát, Patrice Evrát, Nicolas Anelkát, Franck Ribéryt, Eric Abidalt és Jeremy Toulalant.

Az érintett futballistáknak a dél-afrikai világbajnokságon lezajlott botrányos eseményekről kell majd beszámolniuk az FFF illetékeseinek. A június-júliusi dél-afrikai viadalon a 2006-ban döntős franciák már a csoportkör után csomagolhattak, egyetlen ponttal és ugyanennyi rúgott góllal ugyanis utolsók lettek csoportjukban, ráadásul a pályán kívül sem az elvárt módon viselkedtek.

Nicolas Anelka a mexikóiak elleni mérkőzés szünetében összekülönbözött Raymond Domenech szövetségi kapitánnyal, erről beszámoló jelent meg a l,Equipe című sportlapban, a történtek napvilágra kerülése nyomán pedig a szövetség vezetősége hazazavarta a csatárt. Ezt követően a játékosok sztrájkba léptek, egy edzést kihagytak, többen pedig nem léptek pályára az utolsó mérkőzésen.

Evrának csapatkapitányként, Ribérynek az ő helyetteseként, Anelkának az öltözőben történtek miatt kell megjelennie augusztus 17-én a fegyelmi testület előtt. Abidalnak azért, mert nem volt hajlandó játszani a dél-afrikaiak elleni zárótalálkozón, Toulalannak pedig azért, mert ő fogalmazta meg a játékosok sztrájkra vonatkozó közleményét.

A szövetség az új kapitány, Laurent Blanc javaslatára a jövő szerdai, norvégok elleni barátságos mérkőzésre az összes olyan játékost eltiltotta, aki részt vett a dél-afrikai tornán.