Zsuzsanna
-3 °C
3 °C
Jászapáti Petra
kedd 11:00
Jászapáti Petra
Rövidpályás gyorskorcsolya

Ballack marad a német futballválogatott kapitánya

2010.09.01. 08:44

Eldőlt a hetek óta vitatott kérdés: Michael Ballack marad a német labdarúgó-válogatott kapitánya - jelentette szerdán reggel a Deustchlandfunk rádióállomás.

Joachim Löw szövetségi kapitány a nap folyamán közli a sajtóval a döntést, ám a DLF értesülése szerint a Chelsea-től a nyáron Leverkusenbe hazatért középpályás kapott bizalmat a szakvezetőtől.

De pénteken Belgium elleni első Eb-selejtezőn nem ő, hanem Philipp Lahm viseli majd a karszalagot. Ennek oka az, hogy Ballack kondíciója és formája - a májusban az angol kupadöntőn elszenvedett súlyos sérülés következtében - még nem a régi. Emiatt valószínűleg nem is lép majd pályára a sorozat nyitányán.

A DLF értesülése szerint a futballistának meg kell küzdenie a válogatottbeli helyéért, amelyre igényt formál a nemrég a Real Madridhoz igazolt Khedira is. Az egyiptomi születésű játékos a rádióban elmondta: „a futball nem kívánsághangverseny, itt minden nap megmérettetik az ember. Az, aki önelégültté válik, és egy fokozattal visszakapcsol, megtette az első lépést a rossz irányba.”

Löw kapitány a hírek szerint döntött a kapuskérdésben is: a vb-n nagyszerű formát mutató Neuer viseli az 1-es számú mezt pénteken.