Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

Hemingway: Egy éven belül felszámolhatjuk a futballhuliganizmust

2010.09.17. 10:31

George F. Hemingway szerint egy éven belül felszámolható Magyarországon a futballhuliganizmus, de ehhez nélkülözhetetlen, hogy a klubok következetesen ne engedjék be a stadionokba a randalírozókat. A Magyar Labdarúgó Szövetség NB I-es bizottságának elnöke, a Budapest Honvéd tulajdonosa pénteken, a Magyar Televízió Ma Reggel című műsorában beszélt arról, milyen módszerekkel fékezhetők meg Magyarországon a futballhuligánok.

Hemingway hangsúlyozta: a Csányi Sándor vezette új elnökség és a klubok is elszántak a kérdés megoldásában, mert tisztában vannak vele, hogy enélkül nem számíthatnak kormányzati támogatásra a magyar labdarúgás megújításához. A sportvezető úgy látja: a hazai stadionok biztonságához szükségesnek ítélt egységes szurkolói kártya- és arcfelismerő rendszer bevezetése mellett az a legfontosabb, hogy a klubok következetesen ne engedjék be a stadionokba a randalírozókat.

„Mi, a Honvédnál arcfelismerő rendszer nélkül is megoldottuk ezt a problémát. Az első legfontosabb teendő, hogy a huligánokat ki kell tiltani a stadionokból, a második, hogy olyan biztonsági szolgálatot kell alkalmazni, amely erre alkalmas, végül pedig következetesen - vállalva a következményeket - nem szabad ezeket az embereket beengedni a stadionokba. Mi ezeket három éve megtesszük a Honvédnál, s azóta nincs probléma, pedig még a kerítéseket is lebontottuk” - mondta Hemingway, aki szerint elfogadhatatlan az a magyar labdarúgásban elterjedt gyakorlat, hogy a klubok vezetői csak beszélnek a futballhuliganizmus elleni lépésekről, de valójában keveset tesznek érte.

„Ne legyünk cinkosak a randalírozó szurkolókkal, ne kacsintsunk oda a huligánoknak azzal, hogy ezt nem lett volna szabad csinálni!" - fogalmazott Hemingway, majd hozzátette: az egyesületeknek konzekvenseknek kell lenniük, még akkor is, ha esetleg elveszítenek néhány nézőt. A Budapest Honvéd tulajdonosa kifejtette véleményét az egységes szurkolói kártya- és arcfelismerő rendszer bevezetéséről is:

„Nevetséges az a felvetés, hogy a klubok fizessék ezeknek a rendszereknek a kiépítését, mert nincsenek olyan pozícióban. De nem hiszem, hogy ez probléma lesz, mert a sportkormányzat eltökélt ebben a kérdésben”- tette hozzá Hemingway.

A szombati Újpest–Ferencváros (6-0) mérkőzésen történt rendbontásokkal keddi ülésén foglalkozik az NB I-es bizottság által létrehozott albizottság, s Hemingway szerint ekkor például azokat a kérdéseket kell tisztázni, hogy miként vitték be a pályára a füstbombákat és más pirotechnikai eszközöket, valamint hogy ki adott jegyeket és kinek a részére.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek