Endre, Elek
14 °C
27 °C
Index - In English In English Eng

Rummenigge szerint az edző jól végzi munkáját

2010.09.27. 08:47

Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern München elnöke úgy véli, Louis van Gaal vezetőedző jó munkát végez, elsősorban a csapatnak kell valamit tennie azért, hogy felpörögjön.

„Az edzőnk napi szinten remekül ellátja feladatát, a csapatnak és csakis annak kell egy másik arcát mutatnia” - szögezte le az elnök a bajor futballklub honlapján, egyértelműsítve, hogy a trénert semmiképpen sem hibáztatja a várakozástól egyelőre elmaradó eredmények miatt. Rummenigge azt is közölte, hogy a Mainztól szombaton, hazai pályán elszenvedett 2-1-es vereség nem befolyásolja azt a szándékukat, hogy 2012-ig meghosszabbítsák a holland szakember szerződését.

„Az ilyen jellegű döntéseket nem egy-egy mérkőzés, egy-egy vereség alapján hozzuk meg” - tette hozzá. A Bayern München a hatodik fordulót követően a kilencedik helyen áll a Bundesligában, tíz ponttal lemaradva az éllovas Mainztól. Ehhez hasonló rossz kezdést az 1977/1978-as szezonban produkált, akkor végül 12. lett. A bajor alakulat mostani szereplését egyértelműen nehezíti, hogy Franck Ribéry, Arjen Robben és Diego Contento sérülés miatt nem állhat rendelkezésre, visszatérésükkel erősödne a csapat.