Megkezdődött a fogadási csalók pere Bochumban

2010.10.06. 11:45

Az ügyészség csoportosan és üzletszerűen elkövetett csalással vádolja a négy férfit, akik a vádirat szerint 38 esetben, mintegy 370 ezer euró értékben vesztegettek meg futballistákat és játékvezetőket Németországban, Magyarországon, Belgiumban, Szlovéniában, Horvátországban és Svájcban. A felvett nyereményt 1,6 millió euróra becsülik. Ha a bíróság elmarasztalja őket, akár tízévi börtönbüntetést is kaphatnak. A befolyásolt találkozók listáján van a 2009. április 24-én játszott és 3-0-ás hazai győzelemmel végződött Újpest FC-Budapest Honvéd bajnoki mérkőzés is.

A csalásban aktív szerepet játszó Christian S.-nek, a német másodosztályú Schweinfurt volt labdarúgójának a védője felszólalásában védence ártatlanságát hangoztatta. Az elsőrendű vádlott, Nürettin G. védőügyvédje viszont megerősítette, hogy védence továbbra is beismerésben van. "G.-t joggal nevezhetnénk e per koronatanújának" - jelentette ki az ügyvéd.

Az egyik bundameccs a 2008/09-es évadban a Bundesliga második osztályában lejátszott FC Nürnberg-VfL Osnabrück találkozó volt. Marcel Schuon, az Osnabrück egykori játékosa időközben beismerte, hogy megegyezett az őt megkereső fogadókkal a mérkőzés kimenetelének manipulálásában. Emiatt a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) sportbírósága két évi és kilenc hónapi eltiltással sújtotta a labdarúgót.

A 15 német másodosztályú mérkőzés között található az Augsburg-Osnabrück (2009. április 17., 3-0) összecsapás is. Ezen a találkozón Torghelle Sándor, a hazaiak csatára is szerepelt, míg Szabics Imre a cserepadon kapott helyet. A ZDF televíziónak nyilatkozó Theo Zwanziger, a DFB elnöke kijelentette: ha az ilyen kellemetlen és a labdarúgásra rossz fényt vető dolgok napvilágra kerülnek, akkor lehetőségünk nyílik arra, hogy egyértelmű és következetes fellépésünkkel helyreállítsuk az emberek bizalmát a sport tisztasága iránt.  • Hírek
  • Személyi kölcsön