Edina
2 °C
18 °C

A Bayern visszarendelte van Bommelt

2010.10.12. 14:37

Visszarendelte a sérült Mark van Bommelt a holland válogatottól a német labdarúgó-bajnokságban címvédő Bayern München. „A klub orvosával való megbeszéléseket követően a vezetőség úgy látta jónak, hogy további kezelések végett visszahívja a játékost a nemzeti együttestől.” - áll a Bayern keddi közleményében.

A bajorok csapatkapitánya a múlt pénteki, Moldova ellen 1-0-ra megnyert Európa-bajnoki selejtezőn szenvedett térdsérülést. Az oranje a magyar érdekeltségű E csoportban kedden (ma), 20:30 órakor fogadja Svédországot, azonban egyelőre kérdéses, hogy van Bommel játszhat-e Amszterdamban.

A német bajnok korábban Arjen Robben sérülése miatt került összetűzésbe a holland szövetséggel. A Bayern vezetősége ugyanis azt állította, hogy a magyarok ellen játszott júniusi barátságos mérkőzésen megsérült szélső túl sokat szerepelt a nyári, dél-afrikai világbajnokságon, emiatt nem egészségesen tért vissza az ezüstérmes gárdából, s várhatóan csak januárban lesz bevethető. A Bayern ezért milliós kártérítést követel a holland szövetségtől.

A holland szövetség (KNVB) közleményben jelezte, nem engedi el van Bommelt, aki egészséges, így az előzetes terveknek megfelelően pályára lép a svédek ellen.