Salamon
9 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

A Bayern meg akarja tartani Schweinsteigert

2010.12.06. 09:03 Módosítva: 2010.12.06. 09:10

Német sajtóértesülés szerint akár karácsony előtt aláírhatja szerződés-hosszabbítását a Bayern München labdarúgócsapatánál Bastian Schweinsteiger. A Bild című lap úgy tudja, hogy a német válogatott középpályás új kontraktusa 2016-ig szólna.

A 26 éves futballista - akit a jelenleg érvényben lévő egyezség a következő bajnoki idény végéig, azaz 2012 nyaráig köti a bajor klubhoz - mostanáig többször arról beszélt, hogy tavaszig nem szeretne a jövőjével foglalkozni. Christian Nerlinger sportigazgató egyelőre nem erősítette meg a küszöbön álló hosszabbításról szóló hírt, ugyanakkor közölte, jó úton haladnak afelé, hogy a maradás hasznosságáról meggyőzzék Schweinsteigert.

„Mindegy, hogy mikor írja alá új szerződését, a lényeg, hogy valamikor aláírja” - tette hozzá. A müncheni klub elöljárói már csak azért is szeretnék hosszú távra magukhoz kötni az idei világbajnokságon nagyon jó teljesítményt nyújtó futballistát, mert komoly érdeklődők "állnak sorban". Többek között a Real Madrid és a Manchester United is jelezte szerződtetési szándékát.