Rudolf
2 °C
13 °C

Nem utazik Egyiptomba az amerikai futballválogatott

2011.02.01. 08:49

A bizonytalan belpolitikai helyzet miatt az amerikai labdarúgó-válogatott nem utazik el Kairóba, ahol barátságos mérkőzést játszott volna az egyiptomi csapattal - közölte helyi idő szerint hétfőn Sunil Gulati, az Egyesült Államok labdarúgó-szövetségének elnöke. Az amerikaiak február 9-én mérték volna össze erejüket a hatszoros Afrika-bajnokkal. A labdarúgó-szövetség honlapján közzétett hivatalos közleményben nem nevezték meg a lefújt meccs új időpontját.

„Izgalommal töltött el bennünket a lehetőség, hogy Egyiptom ellen játszhassunk, de a jelenlegi helyzetben a felek megállapodtak, hogy lemondják a mérkőzést” - írta Gulati, aki megköszönte az Egyiptomi Labdarúgó-szövetség és az amerikai külügyminisztérium által nyújtott segítséget a végső döntés kialakításában.

Az amerikai válogatott, amely idén 1-1-es döntetlent játszott Chile ellen, március 26-án a kétszeres világbajnok Argentína ellen lép majd pályára a New Jersey állambeli East Rutherfordban, három nappal később pedig Paraguay ellen játszik Nashville-ben. A barátságos találkozók felkészülési mérkőzések a júniusban az Egyesült Államokban 12 észak- és közép-amerikai, valamint karibi ország részvételével megrendező CONCACAF Aranykupára.