Rudolf
2 °C
13 °C

Van Nistelrooy lehet, hogy Hamburgban marad

2011.02.11. 08:44

A korábbiaknál békülékenyebb hangnemben beszélt klubjáról, a Hamburger SV-ról Ruud van Nistelrooy, a német együttes holland labdarúgója, aki január végén még azt mondta: a szezon végén biztosan távozik a csapattól. Most úgy fogalmazott: lát még esélyt arra, hogy maradjon.

„Még mindig egy kisebbfajta színházi előadás folyik körülöttem, pedig én már két héttel ezelőtt lezártam magamban a Real Madrid-ügyet, és teljesen a HSV-ra összpontosítok” - mondta a támadó csütörtökön, miután visszatért a válogatottól, amely azonos Európa-bajnoki selejtezőcsoportban szerepel a magyarokkal, és szerdán, felkészülési mérkőzésen 3-1-re nyert a vendég osztrák csapat ellen.

„Százezer százalékig a Hamburgra koncentrálok. Az idény végéig mindent megteszek a csapat minél jobb szerepléséért” - fogalmazott a 34 éves játékos, hozzátéve, hogy amennyiben a gárda Bajnokok Ligája-szereplést érő helyen végez, még azt sem zárja ki, hogy marad. Van Nistelrooy januárban azért sértődött meg a Hamburger SV vezetőire, mert nem engedték el korábbi klubjához, a Real Madridhoz, amely támadót keresett a sérülés miatt kidőlt argentin Gonzalo Higuaín helyére. A királyi gárda kétmillió eurót és egy barátságos mérkőzést kínált a holland csatárért, de a HSV visszautasította az ajánlatot.