Rudolf
2 °C
13 °C

Az UEFA kizárással fenyegeti a szerbeket

2011.02.24. 18:31

Amennyiben a jövőben újabb szurkolói rendbontások történnek, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) akár ki is zárhatja a kontinentális sorozatokból a szerb csapatokat. Ezt Michel Platini, az UEFA elnöke közölte Boris Tadics szerb államfővel csütörtöki, belgrádi megbeszélésükön.

„Ha a helyi huligánok folytatják erőszakos és bűnöző magatartásukat, a szerb klubok és a válogatott nem vehet részt az európai versenyeken - közölte a francia sportvezető.

A találkozót követően kiadott közlemény szerint a köztársasági elnök biztosította Platinit arról, hogy országa végleg leszámol a huligánokkal.

Októberben félbeszakadt a genovai olasz-szerb Eb-selejtező, mert a vendégek drukkerei botrányt okoztak, januárban pedig 16 szerb huligánt összesen 240 év börtönbüntetésre ítéltek, miután 2009 szeptemberében, Belgrád belvárosában halálra vertek egy francia futballszurkolót. Szerbiában régóta súlyos gond a lelátói és az utcai szurkolói erőszak; az elmúlt években halálos áldozatai is voltak a rivális táborok közötti összecsapásoknak.