Elemér
0 °C
10 °C

Továbbra sincs tájékoztatás Fradi-ügyben

2011.03.28. 11:46

Az FTC Labdarúgó Zrt. továbbra sem tud semmilyen információval szolgálni a futballcsapat körül kialakult helyzetről, így azt a sajtóinformációt sem erősítette meg, hogy Berki Krisztián csütörtökön távozik az Üllői útról és ezt követően az anyaegyesület venné át az irányítást. Féderer Andrea, a zrt. kommunikációs igazgatója az MTI érdeklődésére hétfőn semmiféle hivatalos információval nem tudott szolgálni.

A Nemzeti Sport hétfőn arról számolt be, hogy április elsejétől ismét az anyaegyesület finanszírozhatja a labdarúgócsapatot működtető gazdasági társaságot, a március 31-én távozó Berki Krisztián utódja a vezérigazgatói poszton pedig Orosz Pál volt kommunikációs igazgató lesz.

Kevin McCabe, a labdarúgócsapat angol tulajdonosa január 31-én jelentette be, hogy a futballklub vezetését másra bízza. Február 24-én hozták nyilvánosságra, hogy az üzletember szándéknyilatkozatot írt alá Berki Krisztián korábbi vezérigazgatójával. Ennek értelmében márciusi közgyűlésig marad papíron a futballcsapat a brit üzletemberé, azt követően lépne életbe a megállapodás, s a Berki által irányított BK Management Grouphoz kerül a zrt. - a határidő azonban március 20-án lejárt.

Kubatov Gábor, az FTC elnöke múlt szerdán facebook profilján arról számolt be, hogy az anyaegyesület megkapta Kevin McCabe ajánlatát a labdarúgó zrt., az Albert Stadion, és azt a körülvevő ingatlanok eladásával kapcsolatban. Ahogy Kubatov fogalmazott, már nincs messze a megállapodás.

Eközben hűtlen kezelés gyanúja miatt feljelentést tett pénteken a Legfőbb Ügyészségen a Fradi-pálya privatizációs értékesítési szerződése ügyében az elszámoltatási kormánybiztos.

Budai Gyula - az MTI birtokába került dokumentum szerint - különösen jelentős értékre elkövetett hűtlen kezelés bűntette elkövetésének gyanúja miatt tett feljelentést Tátrai Miklós, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. volt vezérigazgatója és Császy Zsolt, az MNV volt jogtanácsosa ellen, mivel jogszabályon alapuló kötelezettségeik megszegésével, biztosítékok nélküli szerződéskötéssel 1,2 milliárd forint plusz áfa kárt okozhattak a magyar államnak.