Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Miklós
1 °C
4 °C

Magath BL-t nyerne a Wolfsburggal

2011.04.02. 08:11

Nagyratörő tervei vannak Felix Magathnak a Wolfsburg labdarúgócsapatával: szeretné megnyerni a Bajnokok Ligáját. Az 57 éves tréner, akinek az irányításával a Volkswagen gyár alakulata 2009-ben német bajnok lett, a Wolfsburger Tageszeitungnak úgy nyilatkozott, hogy a jelenlegi lesz az utolsó munkaadója Németországban.

„A maximumot szeretném elérni ezzel a klubbal. Mindig is Bajnokok Ligáját akartam nyerni, és ez az ambícióm nem változott” - szögezte le.

Magathot március közepén küldték el Gelsenkirchenből, annak ellenére, hogy a Schalkéval bejutott a BL negyeddöntőjébe. Mindössze két napig volt munkanélküli, a wolfsburgi klub ugyanis március 18-án 2013 nyaráig szerződtette.

Első feladata az lesz, hogy bent tartsa a Bundesliga élvonalában a kilenc fordulóval a vége előtt utolsó előtti alakulatot. Ösztönzésként egy Bentley luxusautót ajánlottak fel neki. Ő maga viszont már messzebbre tekint, közölte, hogy a következő idényben akár a jelenlegi kerettel is képes az első öt közé vezetni a csapatot.