Erzsébet
1 °C
4 °C

Bajnokként léphet pályára vasárnap a Videoton

2011.05.05. 10:14

Noha csak vasárnap lép pályára, akár már szombaton megszerezheti története első bajnoki címét a toronymagasan listavezető Videoton a labdarúgó Monicomp Liga 27. fordulójában, amennyiben három szombati mérkőzés eredménye is számára kedvezően alakul.

Ahhoz, hogy a székesfehérváriak bajnokként lépjenek pályára Kispesten, üldözőik közül a Ferencváros nem nyerhet a sereghajtó Szolnok vendégeként, ahogy a Kaposvár sem hazai pályán a címvédő Debrecen ellen, továbbá a második Paks nem szerezhet pontot a vendég Újpesttel szemben.

A Magyar Kupában döntős Videoton mindenképpen kényelmes helyzetből várja fővárosi fellépését, ugyanis sikerével biztosan aranyérmes lesz, mert akkor három körrel a bajnokság vége előtt legalább tízpontos, behozhatatlan előnyre tesz szert. Amennyiben Mezey György együttese egy pontot szerez a legutóbbi négy bajnokijából háromszor győztes Honvéd otthonában, akkor úgy lehet bajnok, ha a Paks nem nyer szombaton.

A Videoton bajnoki címének a Kecskemét is örülhetne, ugyanis mint kupadöntős biztosan indulhatna az Európa Liga selejtezőjében - a május 17-i kupafinálé eredményétől függetlenül.

A két kieső hely egyikének sorsa szintén eldőlhet ezen a hétvégén: az utolsó Szolnoknak csak akkor marad esélye a bennmaradásra, ha több pontot szerez a vendég Ferencváros ellen, mint az utolsó túlélést jelentő, 14. helyen álló Siófok Pápán.

A sorsdöntő helyekről - bajnoki cím, nemzetközi kupaindulás, kiesés - pontegyenlőség esetén osztályozó mérkőzések döntenek.

A 27. forduló programja

péntek:

Kecskeméti TE-ERECO - Győri ETO FC 17 ó, v.: Szilasi

ZTE FC-MTK Budapest 19 ó, v.: Fábián

szombat:

Szolnoki MÁV FC-Ferencváros 15 ó, v.: Berger

Kaposvári Rákóczi - DVSC-TEVA 17:30 ó, v.: Kassai

Szombathelyi Haladás - Vasas-Híd 19 ó, v.: Solymosi

Lombard Pápa-BFC Siófok 19 ó, v.: Iványi

Paksi FC-Újpest FC 19 ó, Kovács

vasárnap:

Budapest Honvéd-Videoton FC 17:30 ó, Andó-Szabó