Szilvia
5 °C
16 °C

Megint lesz magyar foci a közszolgálati tv-ben

2011.05.05. 15:25

A következő idényben várhatóan újra NB I-es labdarúgó-mérkőzéseket közvetít a Magyar Televízió. Riskó Géza, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sportfőszerkesztője a Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSUSZ) honlapján csütörtökön megjelent interjúban elmondta: az MTV várhatóan a válogatott összecsapásait is műsorára tűzi.

„Természetesen a közszolgálati médiában kiemelten foglalkozunk a jövőben nemcsak a magyar labdarúgással, hanem tervezzük a jövőt az Európa-bajnoksággal és a Bajnokok Ligájával kapcsolatban is - fogalmazott Riskó Géza. - Mindig is elkötelezettje voltam a magyar labdarúgásnak. Hat éve, amikor agyba-főbe támadták a magyar focit, naponta gúnyolódtak a csapatokon és a játékosokon, a Duna Televízió felvállalta a közvetítéseket, és a köztudattal ellentétben szinte minden héten a legnézettebb műsor a bajnoki mérkőzések közvetítése.”

Riskó - aki a Duna TV sportfőszerkesztője volt - hozzátette: nem egyszer több mint egymillióan kapcsolódtak be a bajnoki közvetítésekbe.