Zsófia
15 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Letartóztattak 22 lengyel futballhuligánt

2011.05.10. 14:21

A lengyel rendőrség 22 huligánt vett őrizetbe abból a több mint 70-ből, akik a hatóság szerint részt vettek a labdarúgó Lengyel Kupa múlt keddi döntőjét követő rendbontásban.

„Jóval több randalírozó szurkolót azonosítottunk, de egyelőre 22-t találtunk meg, a közeljövőben folytatódnak az előállítások” - jelentette be kedden Mariusz Sokolowski, a rendőrség szóvivője.

A Legia Warszawa és a Lech Poznan összecsapását követően - amelyet 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 5-4-re a varsói csapat nyert meg - több száz maszkos drukker rohant be a pályára, akik összecsaptak a rendőrökkel. A hatóság gumilövedékekkel és vízágyúval próbált rendet tenni, a győztes gárda hívei korlátokat és székeket törtek össze.

A rendbontás miatt a Legia és a Lech egy-egy mérkőzést köteles zárt kapuk mögött rendezni. Andrzej Seremet államügyész pedig azt javasolta, a jövőben szigorítsák a szabályokat és ne engedjék a szurkolóknak, hogy maszkokat és csuklyákat viseljenek a sporteseményeken. Lengyelország Ukrajnával közösen ad otthont a jövő évi Európa-bajnokságnak.