Judit, Xénia
18 °C
35 °C

A Videotonnál most a kupagyőzelem a cél

2011.05.12. 12:49

A szerda este magyar bajnoki címet nyert Videoton FC labdarúgócsapatának játékosai szerint komoly feladatok előtt áll még idén a története első aranyérmét megnyert csapat.

"Eljött a mi időnk, most már mindenki legalább egyszeres bajnok" - nyilatkozta az MTI-nek a válogatott Lázár Pál, hozzátéve, hogy már az elmúlt fordulókban is volt lehetőségük bebiztosítani a győzelmet, de "ami késett, nem múlott."

A székesfehérvári együttes a hétközi forduló második játéknapján 3-1-re verte a Kaposvárt, ezzel behozhatatlan az előnye a második Paks előtt.

A szintén válogatott Elek Ákos úgy fogalmazott, eddig úgy alakult az élete, mint egy mese: "Nem is lehet elmesélni, milyen nehéz az, amikor ifiként az ember a foci miatt lemond nagyon sok mindenről, a srácok mennek bulizni, csajozni, Te pedig csak a fociban élsz... De most visszakaptam mindent!"

Lipták Zoltán, a Videoton válogatott védője a kialakult közösséget és a csapat egységét méltatta: "Rengeteg nehéz mérkőzés van a hátunk mögött, egy kisebb hullámvölgytől eltekintve kiegyenlített volt a teljesítményünk, és megérdemelten nyertük meg a bajnokságot, mert tudtunk egymásért küzdeni, és mindenki maximálisan odatette magát" - nyilatkozta Lipták.

"Aki már átélte ezt, gondolom, tudja, hogy milyen érzés" - mondta az MTI-nek Szakály Dénes, aki csereként beállva szerezte a Vidi harmadik gólját. - "Nagyon örülünk, hogy 7500 néző előtt ünnepelhettünk, igaz, nem nézőcsúcs, de fantasztikus ennyi ember előtt futballozni. A bajnoki cím megnyerése hihetetlenül jó érzés, nem tudom meddig tart az ünneplés, remélem minél tovább, de természetesen azért készülnünk kell az előttünk álló feladatokra is."

A Monicomp Liga góllövőlistáját toronymagasan vezető, a 24 találatnál járó brazil Andre Alves egyelőre csak a következő találkozókra figyel: "Még vannak feladataink, hátra van a kupadöntő, és a bajnokságból is két forduló, és még legalább két gólt is szeretnék rúgni."

Dusan Vasiljevic azt mondta, annak ellenére, hogy pályafutása során több európai klubban is megfordult, a magyar bajnoki címet tartja legnagyobb sikerének: "Nagyon boldog vagyok, hiszen ez a győzelem nemcsak Fehérváron történelmi siker, de az én életemben is meghatározó, mert nekem is ez az első aranyérmem."

A csapatkapitány Farkas Balázs - aki Magyar Kupát már nyert a Videotonnal - szerint nem szabad túlértékelni ezt a győzelmet, és koncentrálni kell az előttük álló feladatokra. "Nem kell ezt túlmisztifikálni, idén és jövőre is komoly feladatok elé néz ez a csapat" - mondta a középpályás. - "A bajnoki arany természetesen sokat jelent, de a kupadöntőt is meg kell nyernünk, hátra van még két NB I-es meccs, amelyeken már csak a közönségünk miatt is jól kell játszanunk, aztán pedig a Bajnokok Ligája-selejtezőre kell összpontosítanunk."

Sándor György szintén a kupadöntő fontosságát hangsúlyozta, szerinte "az lenne az igazi", ha a csapat jövő kedden az MK-döntőben is nyerne. "Nem tudom, lesz-e még egyáltalán ilyenben részem, de szeretném addig ütni a vasat, amíg meleg: kupagyőztes szeretnék lenni, és élvezni azt, hogy sikeres a csapat."