Konrád
5 °C
17 °C

Emelt összegű támogatás az újpesti utánpótlásnak

2011.05.13. 13:35

Az Újpest FC a következő szezonra megújította szerződését a GDF Suez céggel, amely támogatásával főként az utánpótlásban nyújt majd továbbra is segítséget a futballklubnak. A szerződéskötéssel egybekötött pénteki sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a cég továbbra is a lila-fehérek gyémánt fokozatú támogatója lesz. A pontos összeget nem kívánták nyilvánosságra hozni a felek, annyit azonban elárultak, hogy a tavalyihoz képest emelkedett a támogatás mértéke.

„Olyan időszakot élünk, amikor a sporttámogatás nem igazán népszerű a gazdasági szervezetek között. A GDF Suez azonban folyamatosan egy átgondolt politikával támogatja az utánpótlás-nevelést, komoly dolog egy hosszú távon gondolkodó szponzorral dolgozni” - nyilatkozta Csehi István, az Újpest FC ügyvezető igazgatója.

Kovács Zoltán sportigazgató kiemelte: Újpesten nagyszerű munkát végeznek a fiatalokkal, ezt jól mutatja, hogy az előző szezonban hét, a jelenlegiben pedig kilenc ifjú labdarúgó mutatkozott be lila-fehérben az élvonalban.

„Megfelelő referenciákat tudunk felmutatni az elmúlt két szezonból. Remélem, ennek a bizalomnak, amelyet most kaptunk, továbbra is meg tudunk felelni” - tette hozzá.

Az együttműködés fő célja egyrészt az utánpótláscsapatok támogatása, másrészt a hátrányos helyzetű fiatalok számára sportolási és képzési lehetőséget kínálni. Kovács Zoltán a felnőtt csapattal kapcsolatban elmondta: a klub célja, hogy a fiatal tehetségeket, akik már letették névjegyüket a bajnokságban - mint például Lázár Bence vagy éppen Barczi Dávid -, és a szerződésekkel rendelkező futballistákat megtartsa.