Pál
-1 °C
3 °C

Több mint kétezren várták Kecskeméten a kupagyőztest

2011.05.18. 08:50

Több mint kétezer szurkoló várta Kecskemét főterén a Magyar Kupa döntőjében győztes KTE csapatát szerdán késő este. A városháza elé begördülő buszt Zombor Gábor polgármester fogadta, majd megkezdődött a pezsgős ünneplés. Az 1911-ben alapított, centenáriumát ünneplő klub fennállásának legnagyobb sikerét ünnepelte a magyar bajnok Videoton ellen a Puskás Ferenc Stadionban 3-2-re megnyert mérkőzés éjszakáján.

A busz éjfél előtt érkezett meg a főtérre, majd egy órán keresztül tartott az ünneplés. A hangosbemondón keresztül köszöntők hangoztak el, közben pedig szüntelenül folyt a pezsgő. Zombor Gábor kiemelte: három esztendővel korábban, amikor a KTE feljutott az élvonalba azt tűzték ki elérendő célként, hogy a csapat jusson ki a nemzetközi porondra, öregbítve a város jó hírét.

„Ez a vállalás megvalósult” - mondta a polgármester, aki a Puskás Ferenc Stadionban tekintette meg a mérkőzést. Tomislav Sivic vezetőedző megköszönte a város, a tulajdonosok és a szurkolók támogatását, és további együttműködést kért mindenkitől.

A csapatkapitány, a harmadik alkalommal Magyar Kupát nyert Tököli Attila, aki a Puskás Stadionban tartott eredményhirdetésről hiányzott, már ismét boldogan és felszabadultan ünnepelt játékostársaival. Vélhetően túltette magát azon, hogy a találkozó során összeakaszkodott a neki nagy helyzetben nem passzoló csapattársával, Litsingivel.

Tököli Attilát a mérkőzés vége előtt történt lecserélése után azonnal dopping vizsgálatra vitték, így példátlan módon nem a csapatkapitány vehette át a kupát. A doppingellenőrök a cserepadon helyet foglaló Bertust azelőtt akarták elvinni vizsgálatra, mielőtt pályára lépett volna. Erről az elhatározásukról lemondtak, így a fiatal, tehetséges játékos pályára léphetett. A főtéren több szurkoló is megjegyezte: az MLSZ illetékesei a Magyar Kupa döntőjét tehették volna egy szombati napra, így méltóbb lett volna a hagyományokhoz, nem beszélve arról, hogy több kecskeméti szurkoló utazott volna Budapestre. A főtéri fogadás vég után, a játékosok felszálltak a buszra, és egy zártkörű rendezvényen folytatódott az ünneplés.