Pál
-1 °C
3 °C

Több ezren ünnepelték a Videotont

2011.05.23. 09:19

Hiába szenvedett 1-0-s vereséget Újpesten a Monicomp Liga zárófordulójában a Videoton FC, a 70 éves fennállásának első bajnoki címét szerző székesfehérvári futballklubot ünnepelték vasárnap este.

Az aranyérem már három fordulóval a bajnokság vége előtt biztossá vált. A Városház téren már délután öt órától gyülekezett a tömeg, a szimpatizánsok óriás kivetítőn keresztül követték figyelemmel a Videoton szezonbeli utolsó bajnokiját. A találkozó után, 19:45-kor a bajnoki ezüstérmet szerzett Albacomp kosárlabdacsapatát köszöntötte, majd a szintén bajnoki aranyérmes Sapa Fehérvár AV19 jégkorongozóit.

A bajnokcsapat nyitott tetejű busza 21:45-kor érkezett a térre, ahol már mintegy 3000 fős tömeg ünnepelt. A játékosokat, valamint a szakmai stáb tagjait egyenként szólították a pódiumra, és Csányi Sándor, az MLSZ elnöke, valamint Berzi Sándor alelnök - a Fehérvár FC Kft. korábbi ügyvezetője - adta át az aranyérmet, valamint a bajnoknak járó serleget.

Garancsi István a klub tulajdonosa, valamint Cser-Palkovics András polgármester névre szóló, aranyszínű Videoton-mezt ajándékozott a győzteseknek, továbbá a csapat megkapta a Monicomp, valamint Székesfehérvár serlegét is. A több ezres közönség Mezey Györgyöt éltette, a fehérváriaktól távozó vezetőedző pedig további sportsikereket kívánt a Videotonnak, melynek szakmai irányítását a portugál Paulo Sousa veszi át.