Angelika
-4 °C
3 °C

Szombaton ünnepli bajnoki címét a Diósgyőr

2011.06.02. 11:57

A labdarúgó NB II Keleti csoportjának bajnoka, a Diósgyőri VTK nagy ünneplésre készül szombaton a Cegléd elleni hazai találkozón, melyre 8000 embert várnak. A klub csütörtöki sajtótájékoztatóján kiderült, hogy a stadionban már a mérkőzés előtt megkezdődik az ünnep, amely a városban folytatódik majd éjszakába nyúlóan.

„A szurkolók ne az esti fél nyolcas kezdésre jöjjenek a stadionba, hanem egy órával korábban, ugyanis háromnegyed hétkor kezdődik a miskolci Retro Music Band félórás koncertje - mondta Sztavinovszki Botond technikai vezető. A ráhangolás után a klub, illetve a szurkolók egyedülálló meglepetés koreográfiát mutatnak be. A szünet sem telik esemény nélkül, 24 táncos hip-hop funky show műsort ad elő. A találkozó után 5-10 perccel természetesen beengedjük majd a szurkolókat a pályára. Nem kell majd kerítésen átugrálni, ugyanis a biztonsági emberek kinyitják a kapukat.”

Az élvonalba visszajutott csapat vezetői megadják a módját az ünneplésnek: a pálya közepén felállított emelvényen adnak majd át egy díszes kupát saját labdarúgóiknak. A szövetség ugyanis megvárja a bajnokság befejező fordulóját, és csak utána adja át az érmeket, illetve a bajnoki serleget.

A Diósgyőr-induló elhangzása után lekapcsolják majd a reflektorokat, és 6-7 perces tűzijátékra kerül sor. A stadionban ezzel zárul az ünnepség, ám korántsem ér még véget, mivel ezek után a szakmai vezetés, valamint a játékosok nyitott buszon utaznak a miskolci Városház térre, ahol a borsodi megyeszékhely vezetése köszönti a bajnokcsapatot.

Hollósy András sajtófőnök csütörtökön elmondta: a stadionban megrendezett program után a közlekedési vállalat 23 villamospótló autóbuszt biztosít a klub számára, hogy ezekkel a szurkolók csoportjait elszállítsák Miskolc központjába. A belvárosban, pontosan a Polgármesteri Hivatal előtti téren folytatódik az ünneplés. Kriza Ákos polgármester mond rövid köszöntőt, majd fogadást ad az együttes tagjainak, illetve a klub vezetőinek tiszteletére. Ezt követően lesz egy másfélórás koncert, óriáskivetítőkön pedig az idény diósgyőri góljainak az összefoglalóját kísérhetik figyelemmel az érdeklődők.