Koronavírus adatok

2022. jan. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Angelika
-2 °C
5 °C

A szurkolók is beszállnának a Standard Liege-be

2011.06.17. 08:29

Internetes felhívást tettek közzé a Standard Liege szurkolói a labdarúgóklub részvényeinek részleges átvételére. A legutóbb bajnoki ezüstérmes, Belga Kupa-győztes egyesület részvényeinek a 75 százaléka az Olympique Marseille-t is tulajdonló Margarita Louis-Dreyfus birtokában van, de meg kíván válni tőle, ám a drukkerek nem tartják jó megoldásnak az elsőként jelentkező Value8 nevű társaság esetleges szerepvállalását. Úgy vélik, hogy a befektetésekkel foglalkozó holland csoportnak kizárólag üzleti érdeke fűződik a részvények felvásárlásához, maga a futball nem érdekli.

Belga sajtóértesülés szerint a Standard Liege jelenlegi becsült értéke 32 millió euró. A szurkolói kezdeményezés arra irányul, hogy bocsássanak ki 120 ezer részvényt egyenként 250 eurós névértéken, és ezeket lehessen megvásárolni a klubért aggódóknak. Már az akciót népszerűsítő honlap elindítását követő egy napban egymillió eurós vételi ajánlat gyűlt össze.

„A jelenlegi stádiumban egyszerűen arról van szó, hogy jelezzük: van alternatívája a lélektelen vásárlásnak. Egy ilyen akció tényleges elindítása a klub vezetőinek a hatásköre lenne” - mondta az egyik szurkoló. A klub részvényeinek 25 százaléka Luciano D’Onofrio korábbi játékosügynök kezében van.  • Bérelnék
  • Hírek