Lukács
1 °C
14 °C

Vasárnap kezdődik a női futball-vb

2011.06.24. 14:24

2006 után ismét futball-világbajnokság házigazdája Németország, ezúttal azonban nem a férfiaké, hanem a nőké. A labdarúgás az országban hagyományosan népszerű, s ez még akkor is igaz, ha egy pénteken nyilvánosságra hozott felmérés szerint a megkérdezettek több mint 50 százaléka a női nemzeti válogatottból egyetlen játékost sem tudott megnevezni. Miközben Schweinsteiger, Lahm, Gomez és a többiek nevét a tizenéves fiataloktól az idősebbekig kívülről fújják, Birgit Prinz, Nadine Angerer vagy épp Fatmire Bajramaj a többség számára ismeretlen. Ennek ellenére a lakosság bízik abban, hogy 2003 és 2007 után Németország ismét, harmadszor világbajnok lesz. A nyitómérkőzést vasárnap a berlini Olimpiai Stadionban rendezik, a házigazdák Kanadával játszanak. A mérkőzésre teltházat várnak, a több mint 70 ezer jegy már elővételben elkelt.

Az érdeklődést jelzi az is, hogy az ARD és a ZDF közszolgálati televízió, valamint az Eurosport minden meccset élőben ad. Eközben Berlinben, Frankfurtban, Drezdában, Wolfsburgban, illetve a többi helyszínen az érdeklődők hatalmas kivetítőkön figyelhetik az eseményeket.

Az esélyesek között Németország mellett mindenekelőtt Brazíliát, Svédországot, az Egyesült Államokat és Kanadát említik. A világ legjobb női futballistájának tartott brazil Marta játékát hatalmas érdeklődés előzi meg. A döntőt július 17-én Frankfurtban rendezik.