Valér
4 °C
8 °C

Videoton: Paulo Sousa elégedett

2011.07.01. 21:18

Paulo Sousa, a bajnoki címvédő Videoton új vezetőedzője azt mondta: maximálisan elégedett az olaszországi edzőtáborral, ahol szerinte teljes odaadással dolgoztak a játékosok. A portugál szakember a Besztercebánya elleni felkészülési mérkőzés előtt tartott  sajtótájékoztatón az új szerzeményekről is beszélt: "Elégedett vagyok, hiszen posztokra igazoltunk játékosokat, olyanokat, akikre igazán szükségünk van. Együtt tudnak növekedni a csapattal, így elérhetjük kitűzött céljainkat".

A székesfehérváriak két évre szerezték meg a spanyol Hector Sanchez Cabrerát, Alvaro Brachit és Walter Fernandez Balufót, valamint a szerb Nikola Mitrovicot.

"A kihívásunk és feladatunk az, hogy napról napra erősítsük a klubot. Minden nappal előrébb lépünk. Nemzetközi szinten is a szurkolók elégedettségét szeretnénk kivívni. Minden csapatrészben szeretnénk fejleszteni, tovább erősíteni" - mondta Sousa, aki hozzátette: mintegy ötszáz játékost ajánlottak a figyelmébe, közülük több van, aki technikailag és taktikailag is megfelelne, de nagyon fontosnak tartja a szellemiséget, hogy a futballisták a pályán kívül is erősíteni tudják a csapatot.

Paulo Sousa arról is beszámolt, hogy a csapattal közösen úgy döntöttek, Lipták Zoltán lesz a csapatkapitány, Sándor György és André Alves pedig a helyettesei. Hangsúlyozta, hogy most még nem foglalkoznak a Sturm Graz elleni Bajnokok Ligája-selejtezővel, mindig csak a következő feladatra koncentrálnak, így a Kecskemét elleni, jövő pénteki Szuperkupa-mérkőzésre összpontosítanak.